maanantai 13. lokakuuta 2014

Työssäoppiminen, osa 2

Työtehtäviini Salon käsityökeskuksessa on kuulunut kangaspuiden kokoamista eli tukille laittoa, pirtaan pistelyä, niisimistä, alkusolmujen tekemistä, välittäjien solmimista ja kokeilujen tekemistä. Olen myös tehnyt pari lointa. Heti ensimmäisellä viikolla sain huovuttaa saippuoita mikä oli todella hauskaa ja helpompaa kuin olisin luullut. Tein myös pienen pellavakaitaliinan loimen lopusta. Olen myös tehnyt mattosuunnitelmia asiakkaalle ja rakentanut näyttelyä aulaan. 10.9. meillä oli myös roosa nauha sukkakahvila, jota sain pystyttää. Tehtäviini kuulu myös kahvin keittäminen asiakkaille ja perjantaisin siivoaminen. Elikkä hommaa on kyllä riittänyt ja olenkin ihmetellyt miten Satu (Salon käsityökeskuksen ainoa ohjaaja) kerkeää normaalisti tekemään kaiken yksin.

Tässä muutama kuva asioista mitä olen tehnyt:
(pahoittelen kuvien laatua)



Roosa nauha sukkakahvila :P


Tästä tulee alpakka huivi/shaali :)


Tämä on pyyhettä, tein pienen kokeilun alkuun.





Suunnitelin asiakkaalle raitamattoa, mallina piti käyttää kuvassa näkyvää mattoa.

Tällaisia niistä tuli :)


Seuraavat 8 kuvaa ovat Home Crafts-näyttelystä jonka laitoin esille ja joka on tällä hetkellä esillä Salon käsityökeskuksessa.











Tällaisen pienen pellavapöytäliinan sain tehdä :)


Opin myös käyttämään tällaista puolakonetta.


Huovuttamiani saippuoita :)

3 kommenttia:

  1. Oravatyyny oli mainio! Kivat huopasaippuat ;)

    VastaaPoista
  2. Mäkin tykkäsin noista kana- ja oravatyynyistä! Tutun oloisia hommia oot päässyt tekemään :) Loimen pituus vaan hieman eri... samaa oon ihmetellyt itsekin harjoittelupaikassa, että miten se omistaja yleensä ehtii tehdä kaiken yksin??

    VastaaPoista
  3. Kauheasti sä olet ehtinyt tehdä ja vaikka mitä! Tosi kivan oloisia tehtäviä sulla ja noi huopasaippuat oli kivoja :)
    Samoin mä pohdin viimeksi siellä harjoittelussa ollessani, että miten kummassa noi hommat toimii tuolla vaan yhdellä ohjaajalla..?

    VastaaPoista